Til friluftsmennesket: Husk at passe på kroppen

Som friluftsmenneske kan dagene i det fri nogle gange forsvinde med 110 kilometer i timen. Uanset om du elsker trekking, mountainbiking eller bjergbestigning, så er det vigtig at tage hensyn til din egen sikkerhed, når du dyrker sport.

Selv garvede sportsmænd- og kvinder kan komme til skade, og derfor skal man altid have det nødvendige udstyr som håndledsskinner og bandager ved hånden, hvis der skulle opstå problemer.

Typiske skader

Hvis man ofte dyrker meget sport, så er det ganske almindeligt at komme til at døje med skader. Nogle af de mest almindelige skader er knæskader, forstuvninger og skader i håndleddet. Disse problemer kan opstå både på grund af pludselige skader eller overbelastninger.

Hvordan beskytter man sig selv?

Det bedste, man kan gøre for sig selv, er altid at være forberedt. For eksempel er det altid en god ide at have en smart håndledsskinne i førstehjælpskassen, som kan støtte håndleddet og hånden ved overbelastninger.

Det er meget normalt, at håndleddet kan blive overbelastet, når man dyrker friluftsaktiviteter eller sport. En skinne til håndleddet kan hjælpe med at give ekstra støtte, samtidig med at det reducerer risikoen for skader og smerter.

Sådan kan en håndledsskinne hjælpe dig

Leddet omkring vores hånd er sart og kan nemt forstrækkes. Især hvis man griber fat i ting og laver mange vrid, kan man have brug for håndledsstøtte som for eksempel en håndledsskinne.

En håndledsskinne stabiliserer dit håndled og mindsker risikoen for, at du får lavet forkerte vrid og bevægelser.

Til forebyggelse og behandling

En håndledsskinne er ikke kun god at bruge, når skaden er sket. Du kan også bære håndledsskinnen om natten, til daglig, eller mens du træner for at forebygge eventuelle skader.

Skulle uheldet være ude, har du den nødvendige håndledsstøtte til at skåne dine led.

Husk at strække ud

Inden du begiver dig ud i det fri for at vandre, løbe eller klatre, så sørg for at varme din krop grundigt op. Få strækket dine led og muskler ud, og varm kroppen op.

Foruden en håndledsskinne kan du også få brug for andre støttemidler til kroppen. Hos K. C. Pedersen finder du alt, hvad du har behov for i forhold til skinner, bandager, slynger og meget mere, som kan støtte og hjælpe din krop godt på vej.

Husk at lytte til din krop, hvis du oplever smerter og ubehag, så du hurtig kan reagere og eventuelt bruge en håndledsskinne, bandage eller slynge til det belastede område.